«Наркотики. Психологія впливу»

23 листопада 2017р. до ліцею завітали спеціалісти наркологічного центру соціальної адаптації «Позитив» на чолі із керівником Клочок Олександром Миколайовичем. Лекція, що супроводжувалась демонстрацією соціального фільму «Наркотики. Психологія впливу», мала на меті розкрити важливі аспекти протистояння молоддю поширенню та вживанню наркотичних та токсичних речовин. Як тебе можуть залучити до вживання? Що ти маєш у арсеналі боротьби з цим злом? Наскільки важливим для тебе є твоє життя та життя твоїх друзів?

Найбільш цінним у спілкуванні була зустріч з людиною, що саме зараз проходить курс реабілітації у цьому центрі. На власному досвіді він прийшов до висновку, що немає «легких» та «тимчасових» форм вживання наркотичних речовин.  Всі вони ведуть до руйнування інтелекту, психологічної та токсичної залежності, а незабаром – і до смертельного кінця.

Лекції передувало анонімне опитування серед учнів, яке  виявило ставлення до ситуації, коли наркотики або токсичні речовини вживає твій друг, або сусід. 20% опитуваних відповіли, що не будуть втручатися – бо  це особиста справа людини, 52% висловили б свою негативну думку з приводу цього, 28% негайно б зателефонували рідним, або ж вчителям.

Виховання взаємної відповідальності, допомоги у складних ситуаціях та активного протистояння токсичній навалі в Україні дозволять сформувати активну життєву позицію підлітка, виховати почуття власної гідності, що не дозволить маніпулювати особистістю заради фінансової наживи.

Спільними зусиллями педагогів, вчителів зі спорту, спеціалістів наркологічного центру  ми виховуємо цілеспрямовану спортивну молодь, що має стати прикладом здорового способу життя в Україні.